Seatone Endurance

8500 Ft

Leírás

Sportsérülések megelőzése, az állóképesség fokozása.

A Seatone kagylókivonat magas glukózamin tartalma révén optimalizálja a sejtek közti víztereket, ezáltal biztosítja a sejtek tökéletes működéséhez szükséges élettani feltételeket. A Sport Endurance Extrában ezt a hatást tovább fokozza a kreatin, a sejtek energiával történő ellátásának fokozásával és a spirulina, a szövetek savasodásának késleltetésével. Mindezek együttesen a sportolók állóképességét növelik miközben a szervezetet nem károsítják, ellenben számos, káros teljesítményfokozó szerrel. A glükozamin növeli a kötőszövetek (mint például porcok, szalagok, inak, izületi tokok stb.) rugalmasságát, így csökken azok sérülékenysége. A sejtek közötti vízterek stabilizálása révén a Seatone Sport Endurance Extra rendszeres szedése biztosítja tartósan erős igénybevételnél is a jó állóképességet minden sportoló esetében, ugyanakkor csökkenti az izületek kopását, károsodását. Általánosan ajánlott napi adagja, testsúly függvényében,  3-5 kapszula, étkezés közben.

A termék doppingmentességi igazolással rendelkezik

A csontsérülések elkerülésére javasolt a Sani-Prevent csontpor együttes szedése.
A doboz 100 kapszulát tartalmaz.

Előállítás:
A Seatone termékek alapját adó újzélandi taréjos zöldkagyló (Pena canaliculus) egy speciális kagyló faj, ami csak Új-Zéland partjainál a világ legtisztább tengervizeiben él.
A jelenleg ismert leggazdagabb glukózamin (az élőszervezetek kötő-támasztó szöveti vázát felépítő összetett fehérje-szénhidrát molekulák, amik túlnyomórészt tengeri puhatestűekben és halakban találhatóak) forrás, ezért kagyló-farmokon speciális körülmények között, rendszeres ellenőrzés mellett tenyésztik. Egyetlen ilyen kagyló naponta 300 l tengervizet szűr át magán (táplálék és oxigénforrás), ennek köszönhetően a kagyló húsa rendkívül gazdag biológiailag aktív anyagokban. A kagylókat tenyészidejük csúcsán (amikor a legtöbb tápanyagot tartalmazzák), kb. 16-18 hónapos korukban gyűjtik be és rekord gyorsasággal, 1 óra alatt (azért fontos, hogy a hatóanyagok ne károsodjanak, ne pusztuljanak el a kagylók, ne képződjenek káros anyagok) a feldolgozó üzembe szállítják. A feldolgozás gyógyszeripari körülmények között (a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak megfelelően) történik. A Biolane GLME egyedülálló (világszabadalommal védett) folyékony-frakcionálásos technológiával készült kivonat, az eljárás során a kagyló-húsnak csak a biológiailag aktív részét (frakcióját) nagyságrendileg az egész kagyló-test mintegy 20%-át használják fel (Biolane- Activ Green Lipped Mussel Extract)a termékek gyártásához.

Ebben különböznek a Seatone termékek minden más újzélandi kagyló készítménytől, ennek az eljárásnak köszönhetően a hatásuk nem hígul fel (nem tartalmazza a biológiailag inaktív ballasztot) és az allergizáló hatás is csökken.

Röviden összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a Seatone termékekben tisztított, koncentrált újzélandi kagyló kivonat található (Biolane). A kapszulák külső anyaga is glutén mentes zselatinból készül, ami kíméli az emésztő traktust és lehetővé teszi, hogy a hatóanyagok közvetlenül a gyomor mögötti vékonybél szakaszból szívódjanak fel. A termékekhez, sok porcépítővel ellentétben, semmilyen szintetikus, mesterségesen előállított adalékanyag sincs hozzáadva, ez teszi lehetővé azt, hogy szedésük során nem kell szünetet tartani. Folyamatosan szedhetőek, ezáltal biztosítva a porcok állandó izületi nedvvel történő ellátását és a porcépítést, visszaépítést.

Hogyan hat?
A Seatone termékek biológiailag aktív anyagai közül kiemelkednek a glukózaminok, az élő szervezetek kötő-támasztó szöveti vázát alkotó 5 természetes glükózamin (chondroitin-4-szulfát, chondroitin-6-szulfát, dermatán-szulfát, cheratán-szulfát és hialuronsav) mindegyike megtalálható bennük. A kötő-támasztó szöveti váz mikro szerkezetét a proteoglikán mátrixot építik vissza, így a szalagok, inak, porcok, izmok, de a csontok élő szövetének a regenerálásában is döntő szerepük van.

Izületi nedvtermelés:
Az izületekben a csontokat borító porcok nem tartalmaznak vérereket, ezért táplálásuk csak mozgás közben a szivacsszerű szerkezetük révén beszívott-kipréselt izületi nedv segítségével lehetséges. Az izületi nedv egyrészt viszkozitása révén segíti az ízületi felszínek egymás fölötti elcsúszását (könnyíti a mozgást), másrészt glukózamin tartalma révén táplálja a porcokat, azaz segít térhálós mikro szerkezet folyamatos visszaépítésében. A porcok rugalmassága ennek a finom térhálós szerkezetnek a függvénye, mert mozgás közben a porcok folyamatosan lengéscsillapítást végeznek, melynek során a finom szerkezete sérülhet. A sérült részek nem tudják megkötni a porc rugalmasságát adó víz molekulákat, azaz kiszárad a porc, rugalmatlanná , sérülékennyé válik és mint egy rossz rugózású matracnál, csökken a lengéscsillapító hatás , a csontfelszínek érintkeznek, ami a csonthártya fájdalmával jár.

A Seatone kagylókivonatok általában 3 hét alatt az izületi nedvtermelést optimalizálják, ami a termékeket szedők 70%-nál jól érzékelhető javulásban nyilvánul meg, könnyebb lesz a mozgás (mint amikor az ajtósarkat megolajozzák) csökken az izületek recsegése-ropogása.

A jótékony hatás testszerte érvényesül, minden izületben normalizálódik az izületi nedvtermelés és mindenhol javul a kötőszövetek rugalmassága (érfalak, izmok, belső szervek) sőt a bőr, a haj és körömképletek minőségében is pozitív változás következhet be.

Tudomány, történet :
A „kagyló-story” 1972-ben kezdődött Új-Zélandon, amikor gyógyszerkutatók megkeresték a kagyló feldolgozással foglalkozó McFarlane céget (kagyló port gyártottak ételízesítőként és leves-porként), azzal a kéréssel, hogy a kagyló-port szeretnék kipróbálni a daganatok elleni harcban. A szakma szabályai  (kettős vak teszt) szerint végzett vizsgálatok során a kagyló-por nem mutatott kiemelkedő hatást a különböző daganatok legyőzésében, azonban minden olyan paciens, aki részt vett a vizsgálatokban és mellette valamilyen izületi bántalomban szenvedett rendkívüli javulásról számolt be, ami az izületi bajaikat illette. Jobb lett a közérzetük és könnyebb, felszabadultabb lett a mozgásuk. Ez a tapasztalati tény indította el a mind a mai napig tartó vizsgálatok, kutatások sorozatát, melyeknek az a célja, hogy azonosítsák a kagylóban lévő hatóanyagokat, valamint feltárják a kedvező biológiai hatások mechanizmusát. A kutatások eredményeit felhasználva a McFarlane cég lassan átalakult és az egyszerű kagyló feldolgozóból világpiac vezető egészséges élelmiszereket gyártó céggé nőtte ki magát.

Természetesen más cégek is megérezték a kagyló-kapszulákban rejlő üzleti lehetőséget és elkezdték a termelést. A McFarlane cégnek (több tulajdonosváltáson és névcserén átesve ugyan), világszabadalommal védett egyedi feldolgozási technológiájának köszönhetően mind a mai napig sikerült megőrizni vezető szerepét. A siker titka abban rejlik, hogy a cég szoros kapcsolatot ápol több kutató bázissal (Aucklandi, Sidney-i orvosi egyetem stb.) és a legfrissebb tudományos információkra, tapasztalatokra épít, így sikerül folyamatosan megelőznie a versenytársakat.

Kezdetben a kagyló biológiai hatékonyságát a fehérje komponenseknek tulajdonították, majd a szénhidrátok (glukózaminok) felé fordultak, végül a zsírsavak (omega 3, eicoszterin stb.) kerültek fókuszba. A végső álláspont szerint az alkotók együttes hatása fejti ki a kedvező élettani hatást, ezért a legtöbb cég a teljes kagyló-húst felhasználja kapszuláinak gyártására. A Biolane GLME egyedi technológiája azonban lehetővé teszi, hogy a kagyló kivonatból elkülönítsék a hatásért felelős frakciókat, ami nagyjából az egész kagylóhús mindössze 20%-át teszi ki, ezáltal egy jóval hatékonyabb tisztított koncentrátumot nyernek, amit Biolane Activ Green Lipped Mussel Extract néven védtek le. Az eljárásnak köszönhetően nem hígul fel a hatékonyság és csökken a kagyló allergizáló hatása is.

A tudomány vívmányainak gyakorlati alkalmazása a tartós siker titka, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a különböző konkurens termékek hosszabb-rövidebb (reklám kampánytól függő) idő után eltűnnek a piacról, de a Seatone termékek már majdnem 40 éve egyre sikeresebbek világszerte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük